Kompetanse og utvikling

Fem råd 👇

  • 1. Kartlegg fremtidige behov for kompetanse. Start med virksomhetens mål og strategier. Identifiser relevant kompetanse for å oppnå dette, og sørg for at kompetanseutvikling er integrert i strategien.
  • 2. Sett kompetanseutvikling i system. Prioriter tid til læring og implementering av ny kompetanse i arbeidshverdagen, og gjør slik prioritering praktisk mulig. Ha arenaer for erfaringsdeling og refleksjon. Bruk gjerne hospitering og mentorordninger.
  • 3. Skap en kultur for læring. Oppfordre til å ta i bruk ny kompetanse. Test selv og gå foran. Sørg for at det lønner seg å dele kompetanse på tvers og at felles måloppnåelse vektlegges høyt. Bruk relevante måleparametre for å sikre at læring skjer og deles.
  • 4. Ha læringsaktivitet som fast tema. Kompetanseutvikling er et felles ansvar mellom arbeidsgiver og den ansatte. Tilpass etter individuelle behov og gi støtte slik at læring og utvikling prioriteres. 
  • 5. Ha et langt perspektiv. Bygg langsiktige relasjoner til de ansatte ved å bidra til kontinuerlig kompetanseutvikling gjennom hele karrieren.  ​​

Metoder 👇

Opptak av webinar om kompetanseutvikling - 27. april 👩‍💻

Her finner du presentasjonen til Anne Swanberg og presentasjonen til Johan Bäck Persson.

 

Les også vårt intervju med Johan Bäck Persson om utfordringer rundt kompetanseutvikling og løsninger for fremtiden.

Kompetanseutvikling steg for steg ⛳️

Her er våre beste tips til bedrifter og organisasjoner for hvordan ledere kan legge til rette for en kontinuerlig og effektiv kompetanseutvikling i organisasjonen, samt bidra til å skape en kultur for kompetanseutvikling.

How to build a learning culture 👩‍🎓

Pär Lager hos Brights Learning har laget en femstegsguide til hvordan du bygger en "learning culture" - guiden finner du her 👉

Her kan du se en video om temaet 👇

Kompetanseutvikling 🏋️‍♀️

NHO har utarbeidet en guide for kompetanseutvikling i bedriften.

Arbinnguiden for kompetanseutvikling i bedriften