– Vi må bli flinkere til å formidle "what's in it for me"

Publisert

Bilde av Johan Bäck Persson

Johan Bäck Persson kommer til Abelias HR-konferanse den 27. - 28. november på Lysebu.

Johan Back Persson er administrerende direktør i Brights Learning - en ledende nordisk læringspartner som har som mål å hjelpe bedrifter med transformasjon og gjøre læring til en del av deres DNA. Men hvordan lærer han best selv? Med podkast i morgenrushet, eller i stillhet med en bok?

Hvilket tema har du selv mest kompetanse om, i profesjonell og privat setting?

– Profesjonelt: Jeg vil si at det ligger i kombinasjonen av kompetanseutvikling og forretningstransformasjon. Privat sett bruker jeg mye tid på læring innen golf, som er noe jeg er veldig engasjert i.

– Hvilke fremtidstrender tror du kommer til å forandre HR-feltet mest?

– Spennende spørsmål, da det er så mange trender og drivkrefter som skjer samtidig, som AI, remote-arbeid, gig-økonomien osv. Men om jeg må nevne ett område, så er det utviklingen mot "skills-based" / kompetansebaserte organisasjoner. Dette er spesielt interessant fordi det krever både kulturelle, teknologiske og organisatoriske endringer, noe som gjør det både inspirerende og utfordrende på samme tid.

– Hva gjør du for å tilegne deg ny kompetanse?

– For min del lærer jeg gjennom en kombinasjon av ulike måter i hverdagslæringen. På den ene siden er jeg litt "tradisjonell" og liker å sette meg ned med en bok og lese den grundig fra perm til perm, med mye refleksjon. Samtidig får jeg også mye daglig inspirasjon og læring fra andre i arbeidslivet. I tillegg er jeg småbarnsfar, så podkaster i bilen på vei inn til byen fra Asker om morgenen gir, med dagens trafikksituasjon, minst sagt godt rom for læring 😊

– Hvordan kan vi gjøre det gøy for ansatte å lære og utvikle seg på jobb?

– Jeg tror mye handler om å starte i riktig rekkefølge med å bevise hva læring i arbeidslivet faktisk innebærer, og å skape en forståelse for hvorfor vi må lære mer enn noen gang. Vi må også bli flinkere til å formidle "whats in it for me" til medarbeiderne. Læring handler jo ikke bare om å tilegne seg konkret kompetanse, men også om å stimulere innovasjon på andre områder, noe som ofte blir oversett. Forhåpentligvis kan vi alle utvikle oss til å dele innsikten om at læring ikke bare er noe vi gjør én gang i livet, men at læring faktisk er selve jobben.

Hvilke erfaringer har formet ditt syn på ledelse og utvikling av ansatte?

– Mine innsikter og erfaringer som har formet meg, kommer dels fra alle de ulike kundesamarbeidene, der jeg har lært mye fra mange inspirerende organisasjoner om både strategiske metoder for kompetanseutvikling og innovative tilnærminger til læring i hverdagen. For min egen del er mye preget av erfaringene fra gründerrollen og ledelsen av vekstselskaper, noe som innebærer en stor grad av kontinuerlig eksperimentering. Dette har i stor grad formet mitt syn på ledelse og utvikling av ansatte.

Johan Bäck Persson kommer til Abelias HR-konferanse den 27. - 28. november på Lysebu. Det er fortsatt ledige plasser, men det begynner å fylle seg opp. Husk derfor å melde deg på før det er for sent.