STEM-løft for personer med minoritetsbakgrunn

Publisert

Mange mennesker sitter og står i anledning et gruppebilde. Flere holder oppe diplomer.

Jury, deltagere og fremmøtte til pitchen hos TCS Norge. Foto: Spoon Norge

Denne uken arrangerte Tata Consulting Services (TCS) Norge en pitche-konkurranse for personer med minoritetsbakgrunn. Rajan Maheshwari, landssjef for TCS Norge, mener alle pitcherne er vinnere.

Markedsdirektør i Abelia Gunilla Resare sammen med landssjef i Tata Group Rajan Maheshwari.

– Jamsheed J. Tata grunnla Tata Group, som TCS er en del av, i 1868. Hans filosofi var at formålet med virksomheten burde være å tjene samfunnet. Dette er vår grunnleggende holdning. Gjør andre det? Antageligvis. Men for oss er det en del av vårt DNA, sier Maheshwari. 

– Viktig at næringslivet tar ansvar

– Da jeg ble spurt om å sitte i juryen på vegne av Abelia, var det ikke noe spørsmål i mitt hode. Vi trenger mer mangfold innen STEM-fag. Og til forskjell fra vår egen kåring, Norges 50 fremste tech-kvinner, fokuserer TCS bevisst på kvinner som ønsker en fot inn i IT-bransjen, sier Resare.

– Det er utrolig viktig at næringslivet tar ansvar for både å øke andelen som velger denne yrkesveien, men også at de tar et aktivt samfunnsansvar gjennom aktiv handling, avslutter hun.

  • Grunnleggeren av Inno-Sci er Eunice Hammond-Mørklid. Olga Jakobsen-Gudkova er CSR-ansvarlig for Norge og organiserer hele programmet
  • Vinnerne av konkurransen ble Priya Rao, Mounika Kollu, Vrushali Kodrige og Yi-Wen Wu.