Widme roser SV og resten av det politiske flertallet i denne saken:
-SV har fremmet viktige forslag som vil gi vekstkraft til teknologibaserte oppstarts- og vekstselskaper. Skal vi lykkes med omstillingen må de flinkeste hodene fanges opp av fremtidsrettede gründerbedrifter som bygger helt nytt, sirkulært og bærekraftig næringsliv. I dag har Stortingsflertallet bedt regjeringen se på en utvidet opsjonskatteordning. Dette er avgjørende for å sikre at det ufødte næringslivet også får tilgang på de flinkeste folka.
Det var lenge svært spennende om forslagene ville få flertall i Stortinget siden Irene Ojala fra Pasientfokus var på vippen. Hun valgte å stemme for forslagene. De som stemte imot var regjeringspartiene og Rødt.
-Regjeringen har brukt dagen på å vise at de ikke er for disse forslagene. De har varslet en egen gründermelding til høsten. Det er ingen grunn til å være optimistisk til innholdet i denne når regjeringspartiene stemmer ned gode forslag som er svært etterspurt blant norsk gründere, sier Widme.
Tech-visum
Stortingsflertallet har også bedt regjeringen om å gi våre gründere bedre kort på hånden når de skal ut i verden og konkurrere om de klokeste hodene og de flinkeste hendene. Utenlandsk spesialistkompetanse som i dag lar seg friste av norske jobbmuligheter faller av på veien når de må pløye seg gjennom en papirmølle i månedsvis. Derfor er forenklinger i regelverket svært etterspurt av norske gründere.
- En ny opsjonsskatteordning og tech-visum til utenlandske eksperter er helt avgjørende for å sikre at det ufødte næringslivet også får tilgang på de flinkeste folka. Abelia vil følge med på at forslagene settes ut i livet, lover Widme.
Formuesskatt
Et tredje forslag lå også an til å kunne bli vedtatt. SV hadde støtte fra det samme flertallet også her. Forslaget handlet om å utrede hvordan alle teknologier kan komme innunder unntaket for immaterielle eiendeler i formuesskatten. Det er i dag unntak for visse typer teknologi, som patenter.
Stortingets Sekretariat satt foten ned for forslaget. Det viste seg å være for likt et forslag som Venstre fremmet i fjor høst. Reglene sier at et forslag ikke kan fremmes to ganger i samme stortingssesjon. Dermed ble det stanset.