Ny strategi om energieffektivisering og solkraft

Publisert

Denne uken lanserte LO og NHO et forslag til Nasjonal strategi for energieffektivisering og lokal solkraft. Politisk rådgiver, Kenneth Karijord, representerte Abelia i arbeidsgruppen.

Strategien er et bidrag til trepartssamarbeidet om Kraftløftet, og overrekkes til regjeringen ved statssekretær Elisabeth Sæther i Olje- og energidepartementet.

Test og pilotering

I arbeidsgruppen har Abelia særlig jobbet for virkemidler for test og pilotering av ny teknologi, bla. gjennom forsterket satsing på Norsk Katapult. 

–  For å oppnå ambisiøse mål innen energieffektivisering og lokal energiproduksjon innen 2030, kreves effektive virkemidler som kan fremskynde utviklingen av ny teknologi, ikke bare utrulling av eksisterende, sier politisk rådgiver, Kenneth Karijord, som har representert Abelia i arbeidsgruppen.

– Marsjordre

Strategien er utarbeidet av en ressursgruppe bestående av representanter fra Fellesforbundet, Industri Energi, EL og IT Forbundet, Fagforbundet, BNL, Abelia, Nelfo, Norsk Industri og Fornybar Norge.

– Regjeringen har nå fått marsjordre fra et samlet NHO og LO om å satse på virkemidler som bidrar til raskere modning av energiteknologi direkte, men også indirekte gjennom utvikling av ny material- og produksjonsteknologi, og digitale energiløsninger, avslutter Karijord.