#AbeliaPraten: Benedicte Grytte Dahl

Publisert

#AbeliaPraten: Benedicte Grytte Dahl, daglig leder i Kry.

Benedicte Grytte Dahl er opptatt av den pågående fastlegekrisen. Både som privatperson, men også gjennom jobben i Kry. Her mener Benedicte og kollegene at de kan bidra i positiv retning, samtidig som de leverer gode og bærekraftige helsetjenester med god kvalitet.

Navn, alder og stilling?

Benedicte Grytte Dahl, 31, daglig leder i Kry Norge

I korte trekk – hva gjør din virksomhet? 👩‍⚕️📱

Kry er en privat helseaktør som tilbyr allmennlegetjenester og psykologitjenester, både fysisk og digitalt. Vi tror på en sunn oppgavefordeling der helsepersonell kan fokusere på pasientene. Kry har en digital først-tilnærming, for å gi behandling på det omsorgsnivået som passer folks problemstilling. 

Hva opptar deg for tiden? ⌚️

Fastlegekrisen opptar meg mye. Fastlegekrisen påvirker oss i Kry både indirekte og direkte. Det gjelder også forsovet meg privat som pasient. Jeg er opptatt av hvordan Kry som velferdsinnovatør kan bidra til at folk får hjelpen de trenger - kvalitetssikret og også tilgjengelig på landsbasis via digitale plattformer, uansett hvor du befinner deg. 

Hva er du mest fornøyd med å ha fått til det siste året? 🧩

Det har skjedd utrolig mye på makronivå i verden det siste året. Spesielt er det pengemarkedet og inflasjon som har påvirket oss, og vi som bedrift har måttet omstille oss. Vi har klart å snu driften vår fra å fokusere på investering i vekst og nye områder, til en bærekraftig virksomhet med en sunn, organisk vekst innenfor kjernevirksomheten vår. Dette er i tråd med markedsbevegelsene og trendene vi ser, og gjør oss robuste i tiden som kommer. Det har vært hardt arbeid, og jeg er veldig stolt av at vi har klart det sammen i Kry.

Hvilken rolle kan din virksomhet/bransje spille for omstillingen av Norge? 🩺

Akkurat nå bidrar vi med å gi folk tilgjengelige helsetjenester av god kvalitet. Måten vi setter opp driften vår på er bærekraftig for de ansatte og tilrettelegger for god behandling. Dette er strukturer og metoder vi tror vi kan hjelpe med i en større skala for å omstille og bedre primærhelsetjenesten i Norge.

⚡️5 kjappe:

Hvem inspirerer deg i norsk næringsliv? 👏

Jeg har utrolig mange rå venninner som er ledere og allerede nå i ung alder setter sitt preg på norsk næringsliv, og inspirerer meg masse - Marte Knutsen i Instabox og Porterbuddy, Mette Hole i Askeladden og kollega Marte Finnevolden i Kry, for å nevne noen. Ellers har Kristin Skogen Lund alltid inspirert meg - herlig ufiltrert og direkte. Og "jordnærheten" til Nicolai Tangen er også inspirerende. 

Det beste rådet du har fått? 🤔

"Plukk opp telefonen istedenfor å sende mail." Og deretter "legg stoltheten til side og ring en gang til". Det har løste mye for meg.

Ett ønske til regjeringen? 🙏

Jeg ønsker at regjeringen prioriterer å gjøre en strukturell endring av fastlegeordningen med fokus på oppgavefordeling, så legene får brukt mesteparten av tiden på pasientene og andre tar ansvar for øvrige oppgaver og drift av fastlegesentere. Dette er en stor endring, men jeg tror virkelig det er nødvendig for å sikre en bærekraftig ordning for alle - leger og oss pasienter.

Din beste lederegenskap? 🫵

Jeg tror det er at jeg våger å ta beslutninger basert på lite informasjon.

Hvorfor er dere medlem i Abelia? ⭐️

Gode verktøy, støtte og politisk drivkraft.

  1. #AbeliaPraten: Hanne Rentsch Ersdal

    Hanne Rentsch Ersdal jobber i Inventas og er opptatt av teknologi, omstilling og mangfold. Fra en "Siddis-avdeling" i vekst ser hun på et næringsliv i endring og med et høyt uutnyttet potensiale.

  2. #AbeliaPraten: Egil Mundal, Rocketfarm

    Egil Mundal er CEO hos Rocketfarm i Sogndal. Her jobber de med robotteknologi og beviser at det kan kokes frem mer enn bare saft og gode fotballspillere i bygda!