Innovasjon og spilleregler på #CID2017

Publisert

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor på Corporate Innovation Day 2017.

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor på Corporate Innovation Day 2017.

Corporate Innovation Day bød på Hyperloop, spilleregler for gründerkontakt og Innovation Challenge-vinner Imatis.

Rundt 300 deltakere hadde tatt turen til Forskningsparken i Oslo for å delta på Corporate Innovation Day 2017. Der vant bedriften Imatis prisen for årets innovasjonsprosjekt for et IT-system som skal finne og identifisere flaskehalser ved sykehus og gjøre det enklere å kontrollere ressursbruk og logistikk.

Konkurransen er et samarbeid mellom E24, StartupLab, Abelia, NHO, DigitalNorway og Foreningen for innovasjonselskaper i Norge (FIN).

Juryleder Daniel Ras-Vidal i Abelia/FIN la vekt på at systemet til Imatis vil bidra til et gjennombrudd i Norge, fordi at det har gitt lavere kostnader, bedre effektivitet og produktivitet for kundene innen helsesektoren.

Ingrid Storruste Svagård i Imatis på scenen.Ingrid Storruste Svagård i Imatis på scenen.

Ingrid Storruste Svagård og Imatis vant konkurransen om årets innovasjonsprosjekt under Corporate Innovation Day 2017.

– Det er veldig gøy. Og så spennende å høre om andre prosjekter som har gitt konkrete resultater, sier Ingrid Storruste Svagård til E24. Hun mottok prisen for Imatis.

Hyperloop

CEO Dirk Ahlborn i Hyperloop Transportation Technologies presenterte det som mange kaller den femte transportteknologien, som kan binde sammen byer, land og kontinenter gjennom å bruke "rørpostteknologi".

– Hyperloop består av kjente teknologier som må sammenkobles på nye måter samtidig som reguleringene for transport må tilpasses mulighetene, og ikke bare baseres på gamle jernbanereguleringer, sier Ahlborn.

Han slår fast at de første kommersielle hyperloop-banene vil bli bygget innen 2020.

I den påfølgende debatten ledet av Per Espen Stoknes fra Miljøpartiet De Grønne ble det pekt på at norsk næringsliv har kompetanse innen alt fra rørledninger, undersjøiske tunneler og infrastruktur som vil være nødvendig i den videre utviklingen av Hyperloop. Flere mente derfor at det ikke er utenkelig også med en nordisk hyperloop.

Spilleregler for gründerkontakt

Telenor var en sentral aktør da StartupLab presenterte sine "Rules of Engagement", som er spilleregler for kontakt mellom gründere og store selskaper. Telekomgiganten har tidligere fått kritikk fra teknologigründere, men konsernsjef Sigve Brekke la vekt på at Telenor skal være en god samarbeidspartner. Derfor implementerer de "Rules of Engagement" ikke bare i Norge, men i hele Telenors globale organisasjon.

Det betyr at de forplikter seg til å gi gründere som søker samarbeid et klart ja eller nei innen fire uker (to uker i Norge) når det gjelder videre samarbeid, samtidig som de etablerer tydelige kontaktpunkter og bedre prosesser for å håndtere slike samarbeid.

– Vi har ingen interesse av å stjele ideer og utnytte gründerne. Vi ønsker å tiltrekke oss så mange ideer som mulig og vil gjøre vår del for at startupmiljøene kan ekspandere, sier Brekke.

– Samarbeid og partnerskap med entreprenører og oppstartsbedrifter er viktig for Telenor i dag. Det vil bli enda viktigere fremover, sier han.

Lurer du på noe?

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt