Her er Norges 50 fremste #itkvinner

Publisert

Kåring av Norges 50 fremste #itkvinner. Her representert av vinnerne i kategorien ledelse. Fra venstre: Laxmi Akkaraju, EVRY. Birgit Bjørnsen, Telenor. Marit Collin, Kantegea. Liv Fiksdahl, DNB. Kjersti Jamne, Telia. Lena Lundgreen, Microsoft. Anine Ragnif

Kåring av Norges 50 fremste #itkvinner. Her representert av vinnerne i kategorien ledelse. Fra venstre: Laxmi Akkaraju, EVRY. Birgit Bjørnsen, Telenor. Marit Collin, Kantegea. Liv Fiksdahl, DNB. Kjersti Jamne, Telia. Lena Lundgreen, Microsoft. Anine Ragnif, Capgemini. Anne Berit Rørlien, Viken Fiber. Trine Strømsnes, Cisco. Ellen Dahler Tuset, Kongsberg Norspace.

– Vi ønsker å oppmuntre flere til å velge teknologi. Hvis næringen skal tiltrekke seg de beste, kan vi ikke bare rekruttere fra halve befolkningen, sier Håkon Haugli.

Abelia og Oda-Nettverk har valgt kvinnedagen 8. mars for å kåre Norges 50 fremste IT-kvinner. Dette er en del av STAR-programmet som skal øke antallet kvinner i IT-næringen generelt og blant IT-ledere spesielt. Programmet omfatter også en mentorordning.

Her finner du juryens kriterier og listen med allerede etablerte ledere

Leder av Oda-Nettverk, Kristine H. Næss, har sittet i juryen som har kåret de fremste IT-kvinnene. Hun mener IT-næringen har en stor utfordring.

– I IT-næringen utgjør kvinner bare 24 prosent av de ansatte og 16 prosent av topplederne, samtidig som behovet for IT-kompetanse øker. Med de store endringene i samfunn og næringsliv som følger med digitaliseringen, blir det ekstra viktig å få med de beste hodene fra hele befolkningen. Det er mange dyktige og ambisiøse IT-kvinner der ute, men vi får ofte spørsmål om hvor de kvinnelige teknologene er. De mange nominasjonene og ikke minst listen med topp 50 skal bidra til å synliggjøre at de finnes, sier Næss.

Les også: Vi er ikke i mål

Juryleder og administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia mener god kjønnsbalanse har effekt på bunnlinjen.

– Når bedrifter er opptatt av mangfold er det fordi de ser at det er lønnsomt, bidrar til god bedriftskultur og gjør bedriften attraktiv i arbeidsmarkedet, sier han.

Les også: Fordi det lønner seg

– Løsninger på noen av vår tids største utfordringer ligger i utvikling og anvendelse av ny teknologi, for eksempel innen helse, klima og næringsutvikling. Når kvinner ikke velger teknologi, er det ikke først og fremst et tap for dem, men for bedriftene og samfunnet. Økt rekruttering forutsetter rollemodeller, utviklingsmuligheter og godt arbeidsmiljø. Det er lettere å rekruttere de mest nytenkende og kompetente – enten det er kvinner eller menn – til bedrifter som fremstår som attraktive steder å jobbe, sier Haugli.

Fotografer som har tatt bildene over. Fra venstre:  Milos Rados, Telenor, Geir Mogen, Stig B. Fiksdal,  Telenor, Jan O. Kiese, Bård Gundersen,  Viken Fiber, Cisco og Jon Klasbu.

Lurer du på noe?

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt